U bent hier: HOME > Senioren > Heren > Heren 2

Belangrijk nieuws


Sponsors
Activiteiten

  • Geen activiteiten gevonden.

Heren 2
 2017 - 2018

Shirtsponsor: Hottubs, Odiliapeel

Klasse: 1ste klasse

Nevobo uitslagen Heren 2

Spelers:

Jeroen Bolk
Patrick van Eldijk
Marthijn Geurden
Jan Janssen
Mat Reinen
William van Grinsven
Ron Lodewikus
Mitchell van Schaijk
Jelle van de Wetering
Nels Egelmeers
 

Trainer: Jan Janssen
Coach: Rob Vesters
Arts: Rob Vesters

Heren 2 – even voorstellen

Ondanks dat trainer/speler Jan Janssen op de laatste speeldag van het vorige seizoen zijn uiterste best deed om vooral niet te winnen en dus eventuele promotie te kunnen ontlopen, zijn de mannen van Heren 3 er toch in geslaagd om promotie af te dwingen. Als bonus zijn ze gepromoveerd naar Heren 2, spelen ze dit jaar in de eerste klasse en is de selectie aangevuld met een paar jonge talenten.

Alle realisten in het team verwachten een moeilijk seizoen, waarbij iedere wedstrijd opnieuw hard geknokt zal moeten worden voor de broodnodige punten. De doelstelling voor dit seizoen is dan ook bescheiden gebleven: niet degraderen. Of, om in Heren 2 termen te blijven, probeer te voorkomen dat we bij Peter in Lent moeten gaan eten.

Het trainingsweekend in Eindhoven leerde ons wat dit jaar onze sterke en minder sterke punten zijn. Voor de nieuwsgierigen: dat zijn dezelfde punten als in de afgelopen jaren.

De helden voor seizoen 2015 – 2016 zijn:

1 - William van Grinsven
2 – Nels Egelmeers
3 - Jan Janssen
4 – Patrick van Eldijk
6 - Jeroen Bolk
7 – Jelle van de Wetering
8 - Ben Zwanenburg
9 - Peter van Duijnhoven
10 – Mitchell van Schaijk
11 - Mat Reinen
12 – Pepijn Scholten

1 – William van Grinsven. Cynisch tot op het bot, vaak ingegeven door zijn onmetelijke realisme. Weet nog steeds zeker dat hij de allerbeste spelverdeler van heel TFC is. Hij heeft echter zijn lengte niet mee en zal daarom veroordeeld blijven tot het spelen in Heren 2.

2 – Nels Egelmeers. Nels heeft zich afgelopen seizoen bewezen op de diagonaal positie, vooral ook door goed te letten op zijn grote voorbeeld Ben Zwanenburg. Nels heeft het een en ander razendsnel opgepikt, wat je met name terugziet in zijn verdedigende acties.

3 – Jan Janssen. Speelt nog regelmatig als een jonge God, als z’n schouder maar goed getaped is. Op de trainingen zal Jan zich dit seizoen iets vaker het hoofd breken, omdat hij nu toch eens echt zinvolle en haalbare oefeningen moet gaan bedenken om het gigantisch hoge niveau dat in de 1e klasse nodig is te kunnen halen.

4 – Patrick van Eldijk. De enige speler die per se wilde promoveren. Hij bleef daarvoor zelfs weg van de promotie-wedstrijden, zodat hij geen roet in het eten kon gooien door speelminuten op te eisen. Er wordt van Patrick verwacht dat hij dit seizoen foutloos speelt, voor zover hij van de bank mag komen natuurlijk.

6 – Jeroen Bolk. Tijdens het Jeugd EK Ballroom dansen in 1989 werd Jeroen verdienstelijk 3e en dat ze je terug in het veld: hij zwiert er vrolijk op los en staat soepeltjes op de voeten te verdedigen. Voorwaarde is wel dat hij niet aan zijn rug geblesseerd is.

7 – Jelle van de Wetering. Heeft een jaartje een niveau hoger gespeeld dan de rest van Heren 2 en die ervaring zullen we hard nodig hebben op het midden. Zal door Heren 2 opgevoed worden in de culinaire wereld van het bestaan, aangezien men zich Jelle voorlopig alleen kan herinneren als de man die de Thaise curry in Duitsland maar ‘hete rommel’ vond.

8 – Ben Zwanenburg. Is de nestor van het spul, maar als je hem ziet zou je dat niet zeggen. Koppelt sociale vaardigheden aan tomeloze inzet en is daardoor zeer waardevol voor de ploeg. En dat verdedigen dan? Hij probeert het echt wel, heus!

9 – Peter van Duijnhoven. ‘Ja, maar’ en ‘ik dacht’ zijn de twee meest gebruikte zinsopeningen van Peter. Verder weet hij alles over alle sporten ter wereld en komen nagenoeg al zijn voorspellingen uit, vandaar de bijnaam Orakel. Heeft beloofd voor de hele ploeg te koken als we degraderen. Degradatie moet dus om meerdere redenen voorkomen zien te worden.

10 – Mitchell van Schaijk. Blessuregevoelige talentvolle hoogspringer op het midden. Heeft vorig jaar tijdens invalbeurten laten zien dat er nog wel wat rek in zit en kon wel eens heel belangrijk worden, mits hij fit blijft.

11 – Mat Reinen. Was ooit een betrouwbare passer/loper in het eerste van Terraveen. Maar met het klimmen der jaren is dat allemaal wat minder geworden: een kapotte schouder belemmert hem bij het aanvallen, dat passen is ook niet meer wat het geweest is en bij het lopen moet hij oppassen dat hij niet struikelt over de lijnen. We hebben Mat maar libero gemaakt.

12 – Pepijn Scholten. Pepijn is de jongste, de grootste en eigenlijk ook gewoon de gevaarlijkste aanvaller. Pepijn zit in Heren 2 om veel te spelen en te leren, zodat hij zo snel mogelijk naar Heren 1 kan doorstromen. Heren 2 zal hem dan ook alles bijbrengen met betrekking tot de invloed van de maan op de snelheid van de bal, culinaire hoogstandjes, druivenrassen, Michelinsterren, problemen in de zorg, hoe een koe geen kippetje vangt en welk geluid een grauwe kiekendief maakt in de bronstijd.

Arts/coach: Rob Vesters. Rob kan tot zijn spijt zelf niet meer volleyballen, maar gaat zich nuttig maken als coach en teamarts. Deze vaardigheden zijn de Nevobo ook niet ontgaan: juist doordat Rob in staat is een team dat van de duct-tape aan elkaar hangt toch weer iedere week wedstrijdklaar te krijgen, is hij weer in dienst als bondsarts.

Nummer 5 ontbreekt in de lijst. Dit nummer is altijd gedragen door Rob Vesters en wordt derhalve niet meer gebruikt bij Heren 2.