U bent hier: HOME > Senioren > Heren > Heren 2 > Weblog H2

Belangrijk nieuws

  • Geen belangrijk nieuws gevonden.

Sponsors
Activiteiten

  • Geen activiteiten gevonden.

Heren 2 – Aspargos 1
Datum: 13 januari 2018
Uitslag: 3 - 2

Uiteindelijk gaat het toch om passen en serveren

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft op het programma. De heenwedstrijd in Grubbenvorst was destijds hilarisch, niet in het minst door de aanwezigheid van de uitermate opmerkzame kinderen van Marthijn. Maar we moesten het vandaag zonder Marthijn doen, en dus ook zonder zijn jongens.

Coach Rob was ook iets later, waardoor het zelfsturende Heren 2 met de meest voor de hand liggende opstelling het veld betrad. Ze waren zelfs zo slim om te bedenken dat Ron n๓g beter kan passen dan Jan, zodat dat de vaste wissel werd voor vandaag. Heren 2 begon stabiel aan de wedstrijd. De servicedruk was redelijk en de pass was prima onder controle, zodat Will zijn hoofdaanvallers op het midden makkelijk kon bereiken. Mitch en Jelle scoorden er lustig op los en zonder ooit in de problemen te komen werd het binnen een kwartier 25 – 16 voor Heren 2.

De tweede set begon met een foutservice van Will. Dat was nog niet zo erg, maar de spelverdeler aan de andere kant serveerde wel goed. Erg goed zelfs, pas bij 0 – 11 (!) had onze passlinie een passend antwoord gevonden. De achtervolging werd ingezet, maar tevergeefs. Aspargos gaf de voorsprong niet meer weg en kwam zelfs steeds beter in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 13 – 25 en de domper was groot bij Heren 2.

In de derde set herstelde onze helden zich redelijk. Maar Aspargos had de smaak te pakken. Met name verdedigend waren ze goed op dreef, waardoor menige reeds door Heren 2 gewonnen gewaande rally alsnog verloren werd. Aspargos was de betere ploeg en won verdiend met 21 – 25.

Heren 2 zou alles op alles moeten zetten om de wedstrijd alsnog naar zich toe te kunnen trekken. Nu serveerden we wel goed. Bovendien hadden we de service van Aspargos veel beter onder controle. Zodoende kon Heren 2 zijn geliefde spelletje spelen. Met name Mitch, Jelle en Nels konden zich naar hartenlust uitleven en met 25 -16 was de vierde set snel gewonnen.

De vijfde set zou uitsluitsel moeten gaan geven wie zich vandaag de winnaar mocht gaan noemen. Maar feitelijk had Aspargos met het verlies van de vierde set de hele wedstrijd al verloren. Heren 2 ging gewoon door waar het gebleven was en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Met 15 – 9 werd de vijfde set gewonnen en was Heren 2 weer drie punten rijker.


Heren 2 – Achilles 2
Datum: 16 december 2017
Uitslag: 3 - 1

Negen uit elf

De laatste wedsrijd van de eerste competitiehelft betrof een potje tegen het voor ons altijd lastige Achilles uit Beugen. Voor deze ene keer mochten we in Boekel op het centre court spelen. De vraag was natuurlijk of we daar ook maar enig voordeel uit zouden kunnen halen. Gelukkig was de royal box goed gevuld met Prins Niels d’n Urste en zijn adjudant, opa Henk. Bovendien zat er een voormalig derde-divisiescheidsrechter op de stoel, dus daar kon het ook al niet liggen

De eerste set liep verre van vlekkeloos tegen het taaie Achilles. Met name de blokkering en veldverdediging tastten regelmatig mis en we moesten alle zeilen bijzetten om er nog iets van te maken. Uiteindelijk wonnen we – enigszins geflatteerd – met 25 – 19.

Coach Rob vond dat Mitch blokkerend gezien te veel had laten lopen en zette hem om educatief-didactische redenen even op de bank. De bedoeling was dat Mitch vanaf de zijkant beter zou kunnen zien hoe er geblokkeerd diende te worden en daar vervolgens in het verdere verloop van de wedstrijd zijn voordeel mee zou kunnen doen. De schrijver dezes twijfelt echter of Mitch ook maar iets opgestoken heeft van deze goedbedoelde geste.

Achilles bracht op zijn beurt een andere diagonaalspeler in en het hek was van de dam. Achilles was verdedigend sterker dan Heren 2 (wie niet?) en, nog veel erger, taktisch ook de meerdere. Onze veldverdediging werd helemaal gek van de balletjes kort achter het blok in het centrum van het veld of juist perfect rechtdoor geslagen op de achterlijn. Het duurde erg lang voordat we daar vat op kregen. Nog sterker, in de tweede set lukt dat niet meer en Achilles won met 23 – 25.

Vanaf de derde set wisten we beter hoe we de lepe balletjes van Achilles onschadelijk moesten maken. De veldorganisatie was goed op orde (hulde aan Jan en Jeroen!) en Mitch was weer beschikbaar om alles aan flarden te slaan op het midden. Helaas voor hem was Patje inmiddels de spelverdeler van dienst, maar ze deden allebei hun uitesret best om er nog iets van te maken. Al met al was het lek boven en de resterende twee sets konden zonder al te veel problemen gewonnen worden: 25 – 18 en 25 – 23.

Inmiddels is de beoogde zesde plek danig in gevaar. Na elf wedstrijden blijken onze helden alleen de eerste twee verloren te hebben en staan ze inmiddels op de tweede plaats. Sommigen dromen zelfs al hardop van het kampioenschap, maar dat lijkt te hoog gegrepen: Livoc staat een straatlengte voor en laat weinig tot niets liggen.


VC Volt 6 – Heren 2
Datum: 9 december 2017
Uitslag: 0 - 4

De vraag die niemand durfde te stellen (*)

9 december mocht Heren 2 naar Cuijk. Op zich niets verrassends, ze spelen al jaren wel een keer in Cuijk, maar er is daar werkelijk nog nooit een goede wedstrijd gespeeld door onze helden. Het is zelfs zo erg, dat we niet eens meer bibberende knie๋n hebben als we naar Cuijk mogen.

De tegenstander van dienst was een oude bekende. Beide ploegen, waarvan de kern op leeftijd is, hebben vrijwillig een stapje terug gedaan en komen dit seizoen uit in de tweede klasse. Waar Volt 6 intact is gebleven, zijn er bij Heren 2 wel wat mutaties: onze kiloknallers zijn definitef gestopt en Jelle, Mitch en Jeroen zijn niet meer langdurig geblesseerd. Dat dat een slok op een borrel scheelt zou al snel blijken.

Startende spelverdeler Will begon stroef en was ook niet helemaal tevreden over de passing, maar na een punt of vijf had hij het zaakje onder controle. De middenmannen scoorden er lustig op los, de blokkering was redelijk op orde en onze service was lastig genoeg voor Volt. Nog sterker, hun gevreesde middenmannen konden zelden tot nooit goed bediend worden en de Cuijkse buitenmannen scoorden veel te weinig. Zonder al teveel moeite werd het al snel 16 – 25 en we konden ons opmaken voor de tweede set.

Het verloop van de wedstrijd was erg voorspelbaar. Volt was gewoon op alle fronten een maatje te klein en werd met vlagen volledig overklast. Het zal niemand verbazen dat het uiteindelijk een eenvoudige 0 – 4 overwinning voor de mannen uit Odiliapeel werd. Setstanden: 21 – 25, 16 – 25 en 21 – 25.

De gezellige zaterdag werd afgesloten met het traditionele bezoek aan Chez Wielie, met afstand de beste snackbar van Cuijk. Helaas waren de lange lummels uit het assortiment, maar er waren genoeg andere snacks om de honger van onze helden te stillen.

(*) vorig jaar werd Heren 2 gigantisch afgedroogd door Volt 6. De Cuijkenaren vroegen destijds na afloop of het niet de hoogste tijd was voor Heren 2 om te stoppen met volleybal. Vandaag waren de rollen volledig omgedraaid, maar niemand van Heren 2 durfde te vragen of Volt 6 niet beter kon stoppen met volleyballen.... Aan de andere kant, het maakt nogal veel uit of je Jelle en Mitch op het midden hebt, of het moet doen met de gouwe ouwe heren Zwanenburg en Van Duijnhoven.


Heren 2 – ActiveRooy 2
Datum: 2 december 2017
Uitslag: 4 - 0

Inpakken en wegwezen

Het klasseverschil was vandaag erg groot. Een echte wedstrijd werd het dan ook nooit, zelfs zonder de vakantievierende vleesverbrander won Heren 2 met speels gemak. Setstanden: 25 – 11, 25 – 14, 25 – 8 en 25 – 13.

Het is maar de vraag of we nog op schema liggen voor de zesde plek, want we dreigen nu inmiddels toch wel iets te ver naar boven te verdwalen.


VC Olympia 2 – Heren 2
Datum: 25 november 2017
Uitslag: 2 - 3

Als je een bal kunt vangen, kun je ‘m ook passen

Heren 2 had nog nooit in Panningen gespeeld, maar eens moet de eerste keer zijn natuurlijk. Na de galavoorstelling van vorige week kregen nu andere mannen de kans te laten zien wat ze in huis hadden. Heren 2 begon ijzersterk en stond binnen de kortste keren met 11 – 4 voor. Toen kwam echter de ommekeer. Nu ging Olympia serveren en Heren 2 had plotsklaps overal last van: de vloer was paars, de bal van een verkeerd merk en de scheidsrechter deed ook al andere dingen dan de mannen van Heren 2 hoopten. Kortom, het regende weer kutsmoesjes en Olympia deed er zijn voordeel mee. Met meer geluk dan wijsheid won Heren 2 de eerste set nog (24 – 26), maar daarna was het Olympia dat de klok sloeg.

In de tweede set ging het dan ook goed mis. Heren 2 wist de belangrijkste aanvaller van Olympia nog wel in toom te houden, maar helaas kregen onze helden de pass niet onder controle met alle gevolgen vandien. De balbaan was anders dan op woensdag, de mannen hadden last van vermeend schermen door de tegenstander, Patje liep zonder resultaat de benen onder zijn kont vandaan etc. Het hoogtepunt was natuurlijk de bal die Jan opving, omdat hij dacht dat de scheidsrechter toch wel zou fluiten voor een fout van de tegenstander. Jammer dan.

Set twee en drie gingen kansloos verloren met twee keer 25 – 20. En net toen de Stadler en Waldorf van dienst werkelijk geen cent meer gaven voor de kansen van Heren 2 om de wedstrijd nog te kantelen, stond Nels op. Hij nam de ploeg bij de hand en plotseling werd er wel keihard geknokt voor ieder punt. Geheel onverwacht kwam de ommekeer en met 18 – 25 werd een beslissende vijfde set afgedwongen.

In de vijfde set denderde Heren 2 gewoon door en de overwinning kwam nooit meer in gevaar. Dat het uiteindelijk 12 – 15 werd, is alleen interessant voor de statistieken.

Waarschijnlijk liggen we nu keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens in Odiliapeel kijken.


Heren 2 – Hovoc 2
Datum: 11 november 2017
Uitslag: 4 - 0

Beste wedstrijd in jaren

Op deze mooie carnavaleske dag mochten we aantreden tegen de trotse koploper uit Horst. We rekenden op een zware wedstrijd en misschien zelfs wel een kleine nederlaag, gezien de voorspelling van het Orakel. Het Orakel, sinds dit seizoen vrijgesteld van het spelen van wedstrijden, zou zelfs met eigen ogen komen kijken hoe deze topper zou gaan verlopen.

Tijdens de warming-up kregen we de eerste tegenslag verwerken. Middenman Jelle kwam erachter dat een wedstrijdje met Heren 3 als passer-loper meedoen geen slim plan is als je daarna nog een topper mag spelen ้n je net terugkomt van ruim een jaar revalidatie. Hij moest dan ook afhaken voor de wedstrijd tegen Hovoc. Gelukkig had Marthijn vrijaf gekregen van het Ministerie van Oorlog en kon hij de vrijgekomen middenpositie in gaan nemen. Daar werden we zeker niet slechter van, zou al snel blijken...

Rob stuurde zijn logische basiszestal het veld in en enigszins onwennig begonnen onze helden aan de wedstrijd. Tot onze eigen verbazing hadden we in de eerste set nauwelijks wat te duchten van Hovoc. De passlinie was dik in orde, waardoor William veelvuldig de middenmannen Mitch en Marthijn kon bedienen. Bovendien had Nels op de diagonaal de dag van zijn leven, werkelijk alles wat hij probeerde lukte. Verder werd er voor onze begrippen extreem goed geserveerd en eigenlijk mocht Hovoc blij zijn dat ze nog 13 punten bij elkaar gesprokkeld hadden.

In de tweede set stuurde het coachingsduo van Hovoc andere spelers het veld in. Aanvoerder William dacht nog even dat Hovoc een sterkere samenstelling gevonden had, maar niets bleek minder waar. Heren 2 ging vrolijk door en nu werd er met 25 – 11 gewonnen.

In de derde set leek Hovoc de formatie gevonden te hebben die vandaag het beste bestand was tegen het goede spel van TFC. De Horstenaren kwamen nu tot 18 punten en misschien konden ze de vierde set wel winnend afsluiten. Heren 2 maakte aan die illusie echter snel een einde en maakte definitief gehakt van Hovoc. Hovoc wist zich niet onder de servicedruk uit te knokken en blokkerend hadden ze geen antwoord op de vele snelle aanvallen over het midden.

Uiteindelijk werd het 25 – 9, waarmee Hovoc in totaal slechts 51 punten had verzameld in deze wedstrijd. Was de koploper nu zo slecht vandaag? Nee, dat toch niet echt, maar volgens het Orakel had hij de beste wedstrijd in jaren gezien van Heren 2. Kortom, als alles op zijn plek valt, kunnen we het nog steeds!

Waarschijnlijk liggen we nu keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens een zaterdagje rust nemen.


Heren 2 – Saturnus 3
Datum: 28 oktober 2017
Uitslag: 3 - 1

Slordig!

Afgelopen zaterdag kwam het laaggeklasseerde Saturnus uit Uden naar Odiliapeel voor de derby tegen Heren 2. Saturnus had pas ้้n schamel puntje veroverd en het was aan Heren 2 om dat vooral zo te houden, althans tot en met de wedstrijd tegen Heren 2.

Saturnus heeft een relatief jong team en mist in ieder geval nog ervaring (en misschien ook wel gewoon talent, wie weet). In de eerste set kwamen de Udenaren er niet aan te pas: 25 – 11. In de tweede set speelde Heren 2 iets slordiger en het lukte Saturnus om 15 punten bij te laten schrijven.

De mannen van TFC leken wakker geschud en in de derde set werd binnen minder dan geen tijd een comfortabele voorsprong van 17 – 7 gecre๋erd. Helaas weten we sinds Livoc-uit dat een voorsprong van tien punten geen garantie voor succes is. De inmiddels beruchte vijf minuutjes van Heren 2 braken aan. De passing werd ontzettend onder druk gezet en wat coach Rob ook probeerde, niets leverde het gewenste resultaat. Een reeks sprongfloaters op positie 5 (!) werd ons fataal. De ene ketser wisselde de andere af en als er dan eens een bal redelijk bij de spelverdeler kwam, kon de aanvaller het niet afmaken. Al met al was de geest uit de fles en Saturnus kon de derde set met 23 – 25 naar zich toetrekken.

Dit was een enorme blamage voor Heren 2 en zo werd dat ook gevoeld. Het langharig tuig werd losgelaten en hij stelde snel orde op zaken. Heren 2 liet even zien veel beter te zijn dan Saturnus ooit gaat worden en met 25 – 17 werd een totale afgang voorkomen. Eind goed, al goed!

Ondertussen liggen we keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week nemen we eens een dagje vrij, zodat we uitgerust op het feest van onze aanvoerder kunnen verschijnen.


AVOC-HVC-VCM HS 1 – Heren 2
Datum: 21 oktober 2017
Uitslag: 1 - 3

Denk aan het plafond!

Onze aanvoerder was zich al weken aan het verheugen op de wedstrijd in Hegelsom tegen AVOC-HVC-VCM HS 1. Da’s inderdaad een hele mond vol, maar brengt het samenwerkingsverband tussen de kleine volleuybalverenigingen uit America, Hegelsom en Meterik goed tot uiting. Maar wat maakt het spelen in Hegelsom voor onze spelverdeler nou zou leuk? Inderdaad, daar staat een zelfde soort gymzaal als in Venhorst, waar hij het spelletje ooit heeft geleerd.

Een seizoen of drie geleden speelden we eens een hero๏sche wedstrijd in Hegelsom en misschien zou dat vandaag weer kunnen gebeuren, ondanks (of dankzij?) het feit dat onze kapperloze brillenverkoper er helaas niet bij kon zijn vandaag. In het begin leek Hegelsom een klein thuisvoordeel te hebben, maar al snel bewoog Wil door het veld als een vis in het water. Hij gaf met name over rechts de ballen net wat meer snelheid mee dan normaal en Nels profiteerde optimaal. Ook de middenmannen kwamen prima uit de verf en coach Rob benutte al zijn wisselmogelijkheden om de passlinie stabiel te houden en ondertussen voldoende aanvalskracht aan de buitenkant over te houden.

AVOC-HVC-VCM kon in eerste instantie redelijk bijbenen, met name via de grote en hardslaande nummer 9, maar uiteindelijk bleek Heren 2 net iets beter: 21 – 25.

De tweede set was een kopie van de eerste. Marthijn was blokkerend en aanvallend ijzersterk aan de buitenkant, Mitch op het midden niet te stoppen, Nels nagenoeg foutloos, Jeroen zeer nuttig als versterking in de pass etc. etc. Maar de beste man van het veld was vandaag toch wel Wil. Hij verdeelde sneller dan de mannen uit Hegelsom konden volgen, verdedigde zowaar een paar ballen en serveerde ook nog even nummertje 9 volledig uit de wedstrijd totdat het 20 – 25 was.

In de derde set had de coach van AVOC-HVC-VCM wat wisselingen doorgevoerd en die waren nog succesvol ook. Marthijn kwam passend net teveel onder druk en Heren 2 kreeg het niet opgelost. De mannen uit Hegelsom wonnen de set met 25 -21 en even leek het gruwelijk spannend te worden.

In de vierde set stelde Heren 2 echter orde op zaken. Hegelsom kon geen vuist meer maken en de overwinning kwam geen moment in gevaar voor Heren 2. Met 17 – 25 werd afscheid genomen van Hegelsom en de gymzaal om ons snel naar Boxmeer te vervoegen voor echte bitterballen van de Bourgondi๋r!

Waarschijnlijk liggen we nu keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens in Odiliapeel kijken.


Livoc 1 – Heren 2
Datum: 14 oktober 2017
Uitslag: 3 - 1

Een set duurt tot en met 25 punten

Vandaag mochten we naar Liessel. Livoc 1 bestaat tegenwoordig uit de failliete boedel van Neerkant, aangevuld met een stuk of vijf spelers uit Liessel en zou weleens gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Aangezien Jeroen deze mooie zaterdag liever doorbracht met zijn schoonfamilie, hadden we wat aanvulling van Heren 3 gekregen (nog bedankt, jongens!) en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

Coach Rob koos voor een basisopstelling met Luuk op de tweede passer-loperpositie, zodat supersub Marthijn achter de hand gehouden kon worden om ingezet te worden als passer-loper en/of diagonaal en/of midden, al naar gelang de behoeften in de loop van de wedstrijd. De eerste set verliep echter moeizaam. Mitch kwam op het midden nog wel regelmatig tot scoren, maar aan de buitenkanten hadden we vreselijk veel moeite om punten te maken. Bovendien bleek al snel dat Livoc het trucje om de bal in het spel te houden tot kunst had verheven. Na behoorlijk wat zwoegen en zweten wisten we de eerste set te winnen met 20 -25.

Coach Rob had terecht geconstateerd dat met name de passing te wensen overliet en dus werd de spelverdeler gewisseld. Verder bleef alles bij het oude. Helaas bleek al snel dat het wisselen van de spelverdeler niet per definitie tot een betere pass leidt. Jan had voor het begin van de tweede set nog heel stoer geroepen dat hij nu wel de spelverdeler van zijn keuze binnen de lijnen had, maar hij bakte er helemaal niets van en de set ging binnen de kortst mogelijke tijd met 25 – 13 naar Livoc.

Gelukkig had Rob nog meer briljante idee๋n. We gingen het in de derde set proberen met Patje op de tweede passer-loper positie, Marthijn kwam als power hitter voor Nels binnen de lijnen en Wil mocht weer op komen draven als spelverdeler.

De passing bleef een zorgenkindje en het was chaos troef in de rally’s (waar Livoc regelmatig dankbaar van profiteerde), maar nu bleven we goed in het spoor van Livoc. Toen we de overwinning roken, sloeg het noodlot echter toe. Midden in een rally gleed Mitch uit op de spekgladde vloer en hij moest het veld verlaten met een knieblessure. Gijs, net 33 jaar jong geworden, kwam Mitch vervangen. Hij deed zoals altijd zijn uiterste best, maar tegen de tijd dat Heren 2 de organisatie goed op poten had, had Livoc het winnende punt al binnengeslagen: 25 – 22.

Onze helden vroegen zich af hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat ze tegen een volleybaltechnisch beperkt Livoc met 2 – 1 achter konden staan. Ze besloten er nog ้้n keer de schouders onder te zetten in een ultieme poging er een vijfsetter uit te slepen. Met name Wil was behoorlijk getergd en hij leidde zijn ploeg soeverein naar een 20 – 10 voorsprong. Kat in het bakkie! Helaas... De passing stortte volledig in en binnen twee servicebeurten (!) was Livoc klaar: 25 – 21. Wil heeft nu een paar maanden vrij genomen en komt wel weer een keer terug als de rest heeft leren passen, zegt ie.

Waarschijnlijk liggen we nu keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens in Hegelsom kijken.


Heren 2 – Polaris 3
Datum: 7 oktober 2017
Uitslag: 4 - 0

Hoe kan dat nou?

Polaris kwam met een mooie mix van heel veel jong talent en een paar ervaren krachten naar Odiliapeel, inclusief een coach die zijn sporen reeds lang en breed verdiend heeft. Wij als oude rotten die een sombere toekomst zien voor het herenvolleybal kunnen dat ten zeerste waarderen, eindelijk een tegenstander waar toekomst in zit!

De spelers uit Helmond waren indrukwekkend met het inspelen. De een zat nog hoger en sloeg nog harder dan de ander, dat kon nog wel eens een lastig potje worden. Met in totaal zo’n 368 jaar volleybalervaring weten de mannen van Heren 2 echter ook dat je pas aan aanvallen toe kunt komen als je de pass op orde hebt. En laat nou net de passing het ondergeschoven kindje zijn bij Polaris. Te vaak konden de toch zeker niet slechte aanvallers van Polaris niet goed bereikt worden, waardoor Heren 2 regelmatig in staat gesteld werd de rally winnend af te sluiten.

Na ons drie sets tevergeefs redelijk goed gevolgd te hebben, gooide Polaris in de vierde set de handdoek in de ring. Uiteindelijk werd het een zeer regelmatige 4-0 overwinning voor Heren 2 (setstanden: 25 – 21, 25 – 22, 25 – 22 en 25 -14). Maar het dient gezegd: Polaris had minimaal een setje verdiend, en stiekem nog wel meer ook.

Aanvoerder Wil zag in de ogen van de verliezers dat ze exact hetzelfde dachten als hij 35 jaar geleden als hij weer eens van een stel ouwe lullen verloren had: ‘Hoe kan dat nou? Wij slaan veel harder!’ Tja, zo werkt het nou eenmaal, een punt telt pas als het gemaakt is. Maar Polaris heeft de toekomst en over een half jaar zou het zomaar eens een heel andere wedstrijd kunnen worden.

Ondertussen liggen we keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens in Liessel kijken.


Aspargos 1 – Heren 2
Datum: 30 september 2017
Uitslag: 1 - 3

Een goede pass is goud waard

Na de matige seizoensouverture van vorige week gingen we in Grubbenvorst kijken of we misschien iets geleerd hadden in de afgelopen 7 dagen. De selectie zag er in ieder geval heel anders uit en de wisselmogelijkheden waren bijzonder beperkt.

Ook tegen Aspargos werd er stroef begonnen. De vrijuit spelende Grubbenvorstenaren namen brutaal een voorsprong en het duurde even voor we de achtervolging succcesvol in konden zetten. Vanaf de tweede set hadden we de boel goed onder controle. We serveerden een klasse beter dan vorige week en met name de passing was veel stabieler. Dat vindt Wil erg fijn, want dan smijt hij de ballen nog steeds overal naartoe waar hij ze hebben wil. Met name Mitch profiteerde hier optimaal van. Nog sterker, voor het eerst in de geschiedenis van Heren 2 werd een middenman de meest scorende aanvaller (*).

De derde set was een formaliteit en de vierde had dat eigenlijk ook moeten zijn. Helaas werd maar weer eens bewezen dat het tamelijk lastig is om ook de laatste set binnen te halen als je de wedstrijd al gewonnen hebt. Aspargos won uiteindelijk toch nog een set. De setstanden: 24 – 26, 19 – 25, 15 – 25 en 25 – 19.

Waarschijnlijk liggen we nu keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens in Terra Victa kijken.

(*) Tijdens de oefencampagne van 2005 – 2006 werd er een wedstrijd in Bemmel gespeeld tegen het Kidang van trainer/coach Frank Denkers. Bij een ruime achterstand in de derde set kreeg Jurgen Smits negen ballen achter elkaar. Meer kon niet, want toen hadden we de set alsnog gewonnen. Helaas betrof dit een oefenpotje en dus telt die niet echt mee.


Athos 2 – Heren 2
Datum: 23 september 2017
Uitslag: 4 - 0

Het is weer begonnen!

Afgelopen zaterdag begon in heel Nederland het nieuwe volleybalseizoen. Heren 2 stond dan ook keurig in Sevenum, maar had niet in de gaten dat het alweer om het echie ging. De mannen konden geen moment aanspraak maken op wat dan ook en werden met duidelijke cijfers weer terug naar de bar gestuurd: 25 -13, 25 – 20, 25 – 22 en 25 – 19.

Waarschijnlijk liggen we nu keurig op schema voor een zesde plek, maar misschien ook niet. Volgende week gaan we eens in Grubbenvorst kijken...