U bent hier: HOME > Interactief > Fotoalbum > 2013 > Scholenvolleybaltoernooi

Belangrijk nieuws

  • Geen belangrijk nieuws gevonden.

Sponsors
Activiteiten

  • Geen activiteiten gevonden.

Scholenvolleybaltoernooi


TEAM BASSISCHOOL DE VLIEGER 3DE OP NEDERLANDSE KAMPIOEMSCHAPPEN SCHOLENVOLLEYBAL.

Afgelopen zaterdag 21 juni is het team van basisschool De Vlieger uit Volkel 3de geworden op de Nederlandse kampioenschappen scholenvolleybal. Het team bestaande uit Ties Bosch, Pelle Niessen, Willem van der Locht en Wessel van de Berg speelde op niveau 3 het circulatie volleybal en zitten in groep 6 van de Vlieger. Na spannende poule wedstrijden heeft dit team nipt de halve finale verloren en moest dus strijden om de 3de en 4de plek. Deze wedstrijd werd gewonnen waardoor de 3de prijs in de wacht werd gesleept.  Het team werd gecoacht door Elle Huvenaars.

Ook het team van basisschool Den Dijk uit Odiliapeel, bestaande uit Merle Hagelaars, Lize van de Elzen, Anoek Janssen en Fleur Tielemans mochten naar dit NK. Ook zij waren eerder al Brabants Kampioen geworden. Deze meiden  uit groep 8 speelden op niveau 4. Ook hier was het niveau erg goed en werden spannende wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk werden deze meiden 9de van Nederland. Dit team werd gecoacht door Riky Bens. 
Al met al kan volleybalverening TFC uit Odiliapeel weer terug kijken op een zeer geslaagd seizoen van het scholenvolleybal met deze 2 team die op het NK uitkwamen. Als verrassing kregen de teams dus ook een uitnodiging om n keertje een internationale  wedstrijd van het Nederlandse volleybalteam te gaan bekijken van het jeugdbestuur van TFC. 

 Teams basisschool De Vlieger Volkel op Nederlandse kampioenschappen scholenvolleybal.

Afgelopen zaterdag 22 juni hebben 2 teams van basisschool De Vlieger uit Volkel meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen scholenvolleybal. in Houten. Deze teams waren al Brabants kampioen geworden en mochten dus hieraan meedoen. 

Het team van groep 6 bestond uit Nick Daandels, Rick v. Goor , Jort Verwegen en Loek van de Locht. Na spannende, steeds gelijkopgaande poulewedstrijden, waarvan er 2 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren werd, wist dit team uiteindelijk 5de te worden na een overtuigende zege in de laatste wedstrijd die in 2 sets gewonnen werd met 3-0 en 4-0 van het team uit Limburg.

Het team van groep 7/8 bestond uit Jelle van Doren, Jesse Schouten, Tygo van Doren en Bram Huvenaars. Ook zij speelde hele fanatieke, felle, spannende poulewedstrijden. Dit team werd 1ste in de poule, maar wist de kruisfinale niet te winnen van het team uit Noord Holland, de uiteindelijke Nederlands kampioen. Ook de laatste wedstrijd werd net verloren van het team uit Gelderland, dus ze werden 4de van Nederland in niveau 4.

De teams werden weer begeleid door coaches van volleybalvereniging TFC uit Odiliapeel, Teun Althuizen en Elle Huvenaars. En ze werden natuurlijk flink aangemoedigd door de meegereisde supporters.

Bij aankomst in Volkel werden de teams nog verwelkomd door de voorzitter van TFC, leden van het jeugdbestuur en de directeur van De Vlieger, meester Tjeu. Ze werden gefeliciteerd met het mooie resultaat dat deze jongens hebben behaald en daarom kregen mogen de teams met hun coaches een volleybalwedstrijd gaan bekijken van het Nederlands  mannenteam tegen Frankrijk. En als afsluiting van deze geweldige dag kreeg iedereen nog een lekker ijsjes aangeboden namens TFC.


    

    
    
    

    

    SCHOLENVOLLEYBALTOERNOOI 17 FEBRUARI 2013

Op zondag 17 februari heeft Terraveen Forzato Combinatie weer haar jaarlijkse scholenvolleybaltoernooi georganiseerd. Van de basisscholen uit Odiliapeel, Venhorst en Volkel streden kinderen uit de groepen 3 t/m 8 weer om de eer.

Voor de middag kwamen de kinderen van de groepen 3-5-en 5 in actie. Eerst kregen de kinderen nog een circuitje, een partijtje smash-bal en de uitleg van de spelregels. Dit onder leiding van Rob van Amsterdam, Ruud Jansen en Lisanne Timmers.
Na de pauze gingen de 7 teams van de scholen met elkaar de strijd aan. Er werd enthousiast en fel gestreden.
De uitslag van de groepen 3-4 en 5 is:

1.  De Vlieger 4
2.  De Vlieger 6
3.  Den Dijk 4
4.  St. Cornelius 1
5.  De Vlieger 9
6.  Den Dijk 3
7.  De Vlieger 5

Het team van De vlieger 4 mag op 5 mei naar de Provinciale kampioenschappen. Dit team bestaat uit Pelle Niessen, Willem van de  Locht, Ties Bosch en Luuk van Nuland.

Na de middag kwamen de kinderen van de groepen 6-7 en 8 in actie. Ook zij begonnen met het circuit, smash-bal en uitleg spelregels. Na de pauze ging hier ook de strijd van start.
Hier streden de groepen 6 onderling een competitie uit. De uitslag hiervan is:
1. De Vlieger 1
2. St. Cornelius 3
3. St. Cornelius 4.
Ook hier mag de nummer 1 naar de provincilae kampioenschappen. Dit zijn uit Volkel Niek Daandels, Rick van Goor, Loek van der Locht en Jort Verwegen.

Bij de groep 7-8 was de finale een echte triller. Deze ging echt helemaal gelijk op, uiteindelijk was het maar 1 puntje verschil. De uitslag hier is:
1. De Vlieger 7
2. De Vlieger 2
3. Den Dijk 1 
4. St. Cornelius 2
5. De Vlieger 3
6. Den Dijk 2
7. De Vlieger 8.
Ook bij deze poule mag de Vlieger weer naar de provinciale kampioenschappen. Dit team bestaat uit Jelle van Doren, Tygo van Doren, Jesse Schouten en Bram Huvenaars.


We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde dag met veel enthousiaste deelnemers en veel ouders die aan kwamen moedigen.
Een speciaal woord van dank aan onze jeugdleden die de teams op deze dag begeleid hebben, Jeanne Fennis die de hele dag alles gepresenteerd heeft, Ruud en Rob voor het circuit en smash-bal.

Organisatie scholenvolleybal toernooi